Parlamenti Europian ka miratuar rezolutën për Serbinë,dhe i bënë thirrje Serbisë ti zbatoj marrveshjet me Kosovën e edhe atë për urën në Mitrovicë!!

Parlamenti Europian ka miratuar rezolutën për Serbinë me 498 vota për dhe 66 kundër si dhe 70 të përmbajtur.
Në rezolutë bëhet thirrje që sa më shpejtë të hapen kapitujt 23 dhe 24 për anëtarësimin e Serbisë në BE ,përshëndetet përparimi në normalizimi e mardhënieve në mes të Prishtinës dhe Beogradit dhe inkurajohet që Serbia të vazhdojë me reforma ekonomike.

european parliament

Rezoluta të cilën e ka hartuar Raportuesi i parlamentit Europian për Serbi David McALLISTER,përshëndetë përparimin në normalizimin e mardhënieve Prishtina -Beograd ,si dhe i bëhet thirrje qeverisë Serbe që në tërësi dhe me kohë të bëjnë implementimin e marrveshjeve të arritura deri më tani,duke ia bërë me dije Serbisë se ky është njëri nga kushtet për anëtarësimin e saj në BE.
….Në mes tjerash në dokument thuhet edhe se bisedimet për kapitullin 35,e cila përfshinë normalizimin e mardhënieve me Prishtinën,jan të një rëndësie të veçantë në përparimin e Serbisë drejt Bashkimit Europian,si dhe normalizimi i plotë i mardhënieve është kusht i rëndësishëm drejt hyrjes së Serbisë në BE.Gjithashtu përshëndetet angazhimi i Serbis për normalizim të mardhënieve me Kosovën dhe potencohet dëshira e Beogradit që deri në fund ti zbatojë marrveshjet për “zajednicën” ,telekomunikacionin,energjinë,dhe (merreni me mend ) urën në Mitrovicë!

Gjithashtu Beogradit dhe Prishtinës i bëhet thirrje që të përmbahen nga retorika negative dhe të bëjnë përparime në zbatimin e plotë të marrveshjeve të arrira.gjthashtu shprehet besim se kandidatura e dështuar e Kosovës për pranim në UNESCO mos të ndikoj në rrezikimin e dialogut…..

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close