Gorbachev kritikon për herë të parë haptas Putinin

Ish shefi i BRSS-Bashkimi Sovjetik Mikhail Gorbachev në një intervistë dhënë raios Europa e Lirë,në gjuhen ruse ka kritikuar rëndë Shefin e tashëm Rus Vladimir Putin duke thënë se Putin po sundon “Sipas mënyrës së vet”me ndihmën e fraksioneve të rrënjosura në korrupsion.

Gorbachev M

Ai gjithashtu ka thënë se zgjedhjet në Rusi nuk jan të lira dhe se dominimi i shërbimeve të sigurisë në shtet është i pa lejushëm.Kjo është hera e parë që Gorbachev del me sulm të tillë publik kundër Putinit.Ai ka thënë edhe se Putini e ka tradhtuar popullin kur pasurinë shoqërore,nën pretekstin e reformave ia ndau të përshtatshmëve kështu që akoma më shumë e forcoi korrupsionin.Dhe shton se regjimet autoritare dhe diktaturat po kthehennë të gjithë botën dhe se edhe Rusia nuk bënë përjashtim.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close