Në kuvendin e serbisë formohet grupi punues,i cili do të bashkëpuojë me ekipin hetues të gjykatës speciale për Kosovë!!

Serbia nuk ndalon propagandën e saj daj luftës çlirimtare të UÇK si dhe shantazhet për ta denigruar luftën e drejtë të saj.Ajo ka bërë një hap shtetror drejt aktit të pretendur të saj final që përmes gjykatës speciale ta arrij qëllimin e shtetit serb goditjen në më të shenjten e popullit tonë,në atë që solli shkëputjen nga ajo dhe Lirinë.Përderisa këndej vazhdon farsa e dialogimit për përmirsimin e mardhënieve.

kuv serb

I ashtuquajturi këshill për KiM në kuvendin e sërbisë ka formuar një grup punues i cili do të krijojë një arkivë e cila siq thonë ata do të”shpiej në përgjegjësitë komanduese për kinse krimet që paska krye UÇK”.

Kjo arkivë ka të bëjë me vitet 1998, 1999. i 2000 dhe do të ndahet në shtatë zonat operative të UÇK.Këtë e ka deklaruar Milovan Drecun ,të ejten i cili është kryetar i këtij këshilli.

“Për herë të parë e kemi arritur koordinimin e të gjitha shërbimeve tona ,organeve kompetente shtetrore,dhe këshillit të kvendit,të cilat kan fakte dh të dhëna për të gjitha krimet konkrete për të cilst i ka krye UÇK.Arkiva,baza e të dhënave të cilën do ta formojmë do ti përmbajë të gjitha njohuritë për urdhëruesit ,kryesit dhe dëshmitarët e krimit.Përmes prokurorisë sonë të gjitha këto të dhëna do tia dorzojmë gjyqit special,ekipit hetues të EU”Ka thën drecun për V.Novosti.

Ai ka thënë gjithashtu se “ekipi hetues special vetëm se pozitivisht ka reaguar në propozimin e tyre për bashkëpunim dhe pritet se së shpejti do të bëhet edhe zyrtare.Është në interes ka thënë ky zyrtar serb sepse sipas të gjitha gjasave ky ekip special hetues do të shndrrohet në hetuesi/prokurori.Ai thotë edhe se kinse grupa e tyre ka ardhur deri te njohuritë se egzistojnë ditar lufte të UÇK të cilët i kan konfiskuar pjestarët e KFOR-it,e në të cilët “shkruhet për krimet e bëra” .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close