Koço Kokëdhima:Çamët kanë të drejta,jo pretendime

Z.Koço Kokëdhima i cili si deputet i parlamentit të shqipërisë ka qëndrua në vizitë Epirit,më Saktë tokave Çame,në Janinë,kur flet për mardhëniet në mes dy vendeve,ai për TV Janina thotë se ,jan të mira,jan dy popuj vëllezër dhe më të vjetrit,kurrë nuk kemi luftuar kundër njëri tjetrit,një kulturë të vjetër ,ura miqësie që na lidhin.në shqipëri jeton minoriteti grek dhe këtu jetojnë qindra mija shqiptarë…Popujt tanë kan huazuar prej njritjetrit.unë jam shqiptar por kam këtu nipër mbesa ,krushqi dhe kur vimë këtu na duket si në vendin tonë.Ka edhe probleme në mardheëniet tona siq është ligji në fuqi i luftës, ay është një atavizëm i praktikave dhe i legjislaslcionit të shkuar por pengon shumë qytetarë shqiptar që ti realizojnë të drejatt e tyre në greqi.Ky ligj pengon çamët që me rrugë ligjore ti kërkojnë të drejtat dhe prona t e tyre.ka një diskutim tjetër mes qeverive tona dhe marrëveshja detare duhet të rinegociohen.duke rrespektu të drejten nderkombëtare.

Janina

 

Në pyetjen se qeveria shqiptare a mbështet pretendimet çame për epirin.Ai thotë Po.Unë mendoj se çamët kan të drejta dhe jo pretendime të cilat nuk duhet paragjykuar por realizuar si të drejta njerzore dhe atyre duhet tu ipet mundësi ti mbrojnë me anë ligjore si të gjithë të tjerët.Nga kjo pikpamje nuk duhet tu mohohet të kenë të drejta ti kërkojnë të drejtat e tyre si e vërtetë historike sepse ska bërë populli shqiptar luftë asnjëherë kundër popullit grek.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close