MP Waszczykowski :Polonia do duhej ti tërheq policët e saj nga Kosova dhe ti dërgoj ata në Maqedoni për mbrojtjen e kufijëve

Witold Waszczykowski shefi i diplomacisë së Polonisë ka deklaruar sot në amsterdam se Polonia do duhej ti tërheq policët e saj nga Kosova dhe ti dërgoj ata në Maqedoni që të ndihmojnë në mbrojtjen e kufijëve me Greqinë nga vala e ardhme e Refugjatëve.

MACEDONIA-GREECE-EUROPE-MIGRANTS
Migrants demonstrate in front of Macedonian police as they wait to cross the Greek-Macedonian border near Gevgelija on November 29, 2015. A group of migrants trying to enter Macedonia pelted the police with stones on November 28, injuring several officers as the small Balkan country became the latest to build a border fence aimed at checking the flow of newcomers. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI

“Polonia vetëm se ka dërguar ndihmë në Sloveni.Duhet ta shqyrtojmë se a ka nevojë që policët tanë në këtë moment të qëndrojnë në Kosovë,dhe mos do ja kishte vle që të transferohen në ndonjë nga kufijtë europian për të cilin në të vërtetë duhet të brengosemi” ka thënë Waszczykowski,pas takimit joformal të shefave të diplomacisë të anëtarëve të BE,në Amsterdam.

Nikola Poposki ministri maqedonas i punëve të jashtme ka thënë se tri nga shtetet e grupit të Vishegradit,Hungaria,Slovakia,dhe Çekia vetëm se kan dërguar policë të tyre në kufirin e Maqedonisë dhe se shpreson se këtë do ta bëjë edhe Polonia.
“Na duhen rreth 350 polic që ta forcojmë rojen kufitare”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close