OSBE ka filluar trajnimin e pjestarëve të ashtuquajturës “Civilna Zaštita”/shqip:”Mbrojtja civile”

Ndonjë herë të kesh qenë më parë i keq e edhe kriminel ndoshta,nuk do të thotë se se do ta pësosh e ndoshta të dënohesh për të bëmat e tua më pastaj ,por mund të ndodhë që edhe të shpërblehesh,edhe atë mu nga ata që në fakt do të duhej të të dënonin.

Mu kjo po u ndodhë edhe 378 pjestarëve të ashtuquajturës “Civilna Zaštita”/shqip:”Mbrojtja civile” nga pjesa veriore e Kosovës të cilët njihen për të bëmat e tyre kriminele në atë pjeë të Kosovës e të cilët siq po duket po shpërblehen sepse misioni i OSBE në Kosovë do ti trajnoj ata që të futen dhe të punojnë në kuadër të institucioneve të Kosovës.

osbe
Trajnimi në kohëzgjatje prej gjashtë javëve do të organizohet me kërkesë të ministrisë së kosovare për dialog,siq thuhet në njoftimin e OSBE ,dhe do të mbahet në akademinë sigurisë publike në Vicianë/Vushtrri.

Misioni i OSBE e bënë këtë trajnm si pjesë të përkrahjes së saj të marrveshjes së Brukselit i cili është arritë mes Prishtinës dhe Beogradit nën patronatin e BE,ka thënë shefi i misionit të OSBE për Kosovë Slumberge.Përveq këtij të fundit në hapje kan folur ministrja për dialog Edita Tahiri,sekretari gjeneral në ministrinë për administratë lokale,Besnik osmani,drejtori gjeneral i akademisë Ismail Smakiqi si dhe përfaqësuesja e EULEX E.Gutjahr.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close