Çokolata ndikon pozitivisht në shtatzëni

Çokolata,mmmm kush është ai që mund ti përballoj asaj.Në fakt përveq që jan të shijshëme dhe të pa përballueshme ato jan edhe të shëndetshme.Konsumimi i përditshëm në sasi të vogla gjatë shtatzënisë vepron pozitivisht në funksionimin e placentes dhe në qarkullimin e gjakut të fetusit,kanë publikuar shkencëtarët kanadez.

pregnent

Hulumtuesit nga universiteti Lval ,thonë se çokolatat e vogla ndihmojnë edhe nënat e ardhme,sepse zvogëlojnë rrezikun nga preeclampsia,gjendje kur pesioni i gjakut rritet shpejt në shtatzëni.

Gjatë studimit jan përcjellur 130 ,nga pjesmarrëset që kan konsumuar çokolatë si dhe kan qenë në mes javëve 11 dhe 14 të shtazënisë.Ato jan lutur që gjat periudhës katermujore të shtatzënisë për çdo ditë të konsumojnë vetëm 30 gram çokollatë.
Edhe në studimet e mëparme është vertetuar se konsumimi i kufizuar i çokolates ndikon pozitivisht në disa aspekte të sistemit kardiovaskular.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close