Mos bëni panik!Asteroidi 30 metërsh 2013 TX68 nuk do ta godasë Tokën,në muajin mars

Mos u shqetësoni, ne nuk do të zhdukemi si dinosaurët. Një asteroid 30 metra i gjerë do të kalojë Tokën në distancë të ngushtë në fillim të muajit të ardhshëm që ne mund të jemi në gjendje për të parë atë në qiell, ka njoftuar NASA . sa i përket 2017,puna qëndron pak më ndryshe…por deri ahere!

nasa-asteroid-2013t

2013 TX68 ose do të kalojë jo më afër 18,000 (11,000 milje) pranë Tokës, ose rreth 14 milionë kilometra (9 milion milje) në 5 mars. Asteroidi iu afrua Tokës më së shumti gjatë ditës, e cila bëri mjaft të vështirë monitorimin . Kjo është arsyeja pse ne nuk kemi ide se sa afër është e do të jetë.

“Orbita këtij asteroidi është mjaft e pasigurt, dhe kjo do të jetë e vështirë të parashikohet se ku mund të shikoni për të,” tha Qendra e NASA për menaxhimin e objekteve të afërta me Tokën . “Ka shans që asteroidi do të kapet nga teleskopët e kërkimit tonë , kur ai në mënyrë të sigurtë fluturon kalimthi ne muajin e ardhshëm, duke na siguruar të dhëna për ta përcaktuar më saktësisht të orbitën e tijj rreth Diellit”
Ky objekt nuk do ta godas Tokën këtë vit ,por…ka një gjasë që ai ta godas Tokën në vitin 2017.Dhe kjo shansë shkon në 1 me 250 milion!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close