NATO shqyrton mundësinë e angazhimit të saj më të madh në krizën me refugjatë

Sekretari gjeneral i NATO ka deklaruar se ka folur në telefon me ministrin e mbrojtjes së Gjermanisë dhe atë të Turqisë.,si dhe shqyrtimi i mundësisë që aleanca të ket rol më të madh në krizën me refugjatë,gjatë takimit të sotëm të ministrave të mbrojtjes të NATO,përcjell AP.

NATO

Njeriu nr. Në NATO ka thënë:”Të gjithë jemi të shqetësuar,dh se 28 anëtaret e aleancës ,shohin nevojen që të merren me këtë tragjedi njerëzore,si dhe me problemet që lidhen me të”.

Edhe kancelarja e Gjermanisë Merkel ,të hënën ka deklaruar se ajo dhe kryeministri turk,Dvutoglu jan dakorduar se në takimin e sotëm të NATO do duhej të flitet edhe për atë se si aleanca mundet me ndihmu duke mbikqyrur situatën dhe hapësirën në Mesdhe,dhe ti ndihmojnë rojes bregdetare turke,si dhe agjensisë kufitare të Bashkimit Europian.Frontex.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close