Ultimate magazine theme for WordPress.

“Do ta mbrojmë Alepon” Thot Davutoglu!

Kryeministri turk Davutoglu ka thënë se Turqia do ta paguaj borxhin e saj historik “vëllëzërve në Alepo” të cilët paskëshin ndihmuar në mbrojtjen e Turqisë në fillim të shekullit 20.Këtë ai e tha pak ditë pasiqë Moska kishte paralajmëruar për qëllimin e Turqisë që të “invadoj” në Siri në momentet kur forcat opozitare po humbasin.

davutoglu

Davutoglu thotë”Ne do ta kthejm borxhin tonë historik,në një moment,vëllëzërit tanë nga Alepo i kan mbrojtur qytetet tona,Gaziantep,Kahramanmaraş…Tani ka ardhur koha që ne ta mbrojmë qytetin heroik Alepo.E tërë Turqia do të qëndroj pas vëllëzërve të saj”.
Ai gjithashtu ka kujtuar në ngjarje nga lufta e parë botërore,dhe nga lufta e Turqisë për pavarësi.qyteti Alepo është nën sulmet e mëdha të bombarduesëve Rus,të cilët i përcjell aksioni tokësor i forcave lojale të Asadit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close