Ja si e spjegon rëndësinë e zbulimit të valëve gravitacionale,Craig Hogan profesor i fizikës dhe i astronomisë nga universiteti i Chikagos

Ja çka na thot profesori i fizikës dhe i astronomisë nga universiteti i Chikago Craig Hogan ,për rëndësinë e zbulimit?
“Sikur që neve valët gravitacionale na mundësojnë ta studiojmë gjithësinë me lloj të energjis së re e cila bashkon gjithçka,detektorët e valëve gravitacionale mund të të shpiejn në zbulime fare të papritura;sikur që ishte rasti me teleskopin dhe mikroskopin”thot Hogan.

gravtac

“Përkrah kësaj valët gravitacionale japin përshkrim të detajuar të ngjarjeve që kishin ndodhur në çastet/sekondat e para të egzistencës së gjithësisë,gjë që e cila do të na mundësonte ti lokalizojm modelet sikur që është ;Inflacioni Kosmik dhe të tjera dukuri të tjera extreme nga fizika e hershme e universit”përfundon profesori.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close