Cigaret elektronike edhe më të dëmshme se ato me duhan klasik,për shtatzënat

Shtatzënave u është e ndaluar që të thithin cigare ose të konsumojnë çfardo llooji të duhanit.shumë mendojnë se cigaret elektronike jan zavendësim për cigaret klasike dhe duhanin e kjo do të vlente edhe për shtatzënat.

ee-cigi

Megjithate ,është konstatuar se përbërësit kimik që gjenden në tymin që prodhojnë cigaret elektronike ,mund të jen shumë të rrezikshme në shtatzëni dhe të ndikojnë në shëndetin e bebes.
Profesoresha Judith T Zelikoff | nga NYU School of Medicine ,mendon se cigaretat elektronike nuk jan domosdoshmërisht më të padëmshme se ato klasiket.Ky përfundim ka ardhur pas analizave aboratorike në minj,ku është hetuar ngadalsim në zhvillimin e trurit të tyre.Në krahasim me ata të cilët nuk i ishin nënshtruar këtyre përbërsve kimik nga tymi i cigareve elektronike.
Efektet kan qenë akoma ma të theksuara kur është ndarë nikotina nga tymi,çka do me thënë se kemikatet shtesë që gjenden në tymin e cigares elekronike mund dukshëm ta rrezikojnë fetusin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close