Dëgjojeni si tingëllon kur vrimat e zeza “flasin”me neve

Një skedë të re të re zëri lëshuar më Feb. 11 zbulon tingujt e valëve gravitacionale që valëzojnë përmes hapësirë-kohës, përderisa dy vrimat e zeza bashkohen, duke formuar një vrimë gjigante të zezë.
Që mund ta dëgjoni këtu :  eeehttp://www.livescience.com/53695-what-colliding-black-holes-sound-like-video.html

 

 

“Është hera e parë që universi na ka folur me valët gravitacionale,” tha sot David Reitze, një fizikan në Kaliforni Institutin e Teknologjisë, në një konferencë për shtyp.

Për të marrë tingullin e paharrueshme, studiuesit që punojnë me gravitacional-Valë Observator Laser interferometër të (Ligo) bashkëpunimit shkencor kan përdorur sinjale të lehta të mbledhura në detektorë e tyre në Livingston, Luiziana, dhe Hanford, Washington, më 14 shtator 2015, dhe i an konvertuar ato në valë të zërit

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close