Saudi Arabia thot se ka marrë vendim “final” të dërgoj trupa në Siri!!

Arabia Saudite e ka marrë një vendim “përfundimtare” për të dërguar trupa tokësore në Siri për të luftuar ISIS,tha zëdhënësi i forcave saudite të udhëhequr nga koalicioni në Jemen të enjten.

asir
Brig. Gen. Ahmed Al-Assiri tha se Riyadh ishte “gati” për t’u bashkuar me koalicionin anti-“Shtetit islami” në Siri,udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara ,gjithnjë sipas agjencisë saudite e lajmeve Al-Arabiya. Ai vuri në dukje, se megjithatë, se koalicioni – i cili ka synuar kryesisht militantët me sulmet ajrore – nuk ka dhënë miratimin e tij përfundimtar për vendimin sauditëve për të dërguar trupa tokësore.
“Ne po përfaqësojmë [vendimin] saudit vetëm” në dërgimin e trupave, tha Assiri.

Assiri sinjalizoi për herë të parë javën e kaluar se Arabia Saudite do të ishte e gatshme të dërgojë trupa tokësore në Siri, nëse aleatët e saj të koalicionit – duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, Turqia dhe Britania e Madhe – u kërkoin atyre për të.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close