Shtetet e Bashkuara:Turqia ti ndërpres sulmet mbi forcat Kurde në provincën siriane Aleppo

Shtetet e Bashkuara i bëjnë thirrje Turqisë që ti ndërpres sulmet mbi forcat Kurde në provincën siriane Aleppo.
“jemi të brengosur për situatën në veri të Aleppos dhe po punojmë në deeskalacion të tensioneve në mes palëve”ka thënë zëdhënësi i state departmentit John Kirby

kirby

Ai ka thënë se SHBA kan marrë informacione për zjarr artilerik nga ana e kufirit turk dhe thërrasin “Turqinë që ta ndërpres granatimin”.
Kirby ka thënë se US i bëjnë thirrje edhe Kurdëve sirian që të mos shfrytëzojn situatën kaotike në teren dhe ta shtojnë konfuzionin duke marrë teritore të reja.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close