Profesor Tim Whitmarsh :”Edhe ateizmi në natyren e njeriut mu sikur religjioni””

Tani se sa është për tu marrë si e vërtetë e kryer është një qeshtje më vete kjo por sipas një studimi nga University of Cambridge,përkundër besimeve popullore del se edhe ateizmi është i natyrshëm mu sikur religjioni dhe se një numër i madh nga bota e vjetër nuk ka besuar në zot!

 

epsion

Në bazë të asaj se çka shkruan në libër,shumë nga ateistët në të vërtetë kan përparuar në shoqëritë pagane,në të cilat është besuar në më shumë se një zot.Këto të dhëna që profesori i kulturës greke Tim Whitmarsh i ka publikuar në librin “Battling the Gods”,vënë dyshimin në idenë se njerëzit jan të programuar të besojnë në fuqi mbinatyrore.Ai gjithashtu ka dhënë idenë se ateizmi është fenomen modern.

“Këta ateistët e hershëm kan pasë një vërejtje universale për natyren paradoksale të religjionit-me vet faktin se nga ju kërkohet të pranohen gjëra që nuk gjenden në botën tuaj”.
“E vërteta se kjo ka ndodhur mijëra vite me radhë më parë tregon në atë se format e pabesueshmërisë mund të egzistojnë dhe kan egzistuar në të gjitha kulturat”.

“Ne ateizmin e përjetojmë si ide e cila është shfaqur pak më parë në shoqëritë perëndimore sekulare.Mirpo ateizmi nuk ishte i zakonshëm vetëm në shoqëritë antike greke dhe romake,dhe ishte,besoni ose jo më masovik se sot”.
Profesori Whitmarsh i ka studiuar shkrimet e vjetra mijëra vjeçare për ta mbështetur teorinë e tij,por ka ardhur deri te përfundimi se të gjithë ato shkrime as nuk mund ta hudhin poshtë e as ta vërtetojnë të vërtetën e reale.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close