Shqipëria shtynë auksionin për shitjen e 40 avionëve të saj ushtarak nga era sovjetike

Organet qeveritare shqiptare kan shtyrë aukcionin e shitjes së 40 avionëve luftarak nga era Sovjetike,dhe kan hequr dorë nga çmimi fillestar ngase është paraqitur interesim i madh për të.

avion ët shqiptar

Të interesuar për ti blerë jan muzetë dhe koleksioanerë nga disa vende,ka njoftuar ministria shqiptare e mbrojtjes.
Kjo ministri kishte njoftuar se dëshiron ti shesë 40 avion të prodhimit sovjetik dhe kinez në mesin e të cilëve avion jak-18,Mig-15,Mig-17 dhe versioni kinez i Mig -21.Në ofertë jan edhe katër helikopter Mi-4.
Çmimi fillestar ishte nga 1,1,9 milin lek-8.600-14.800 dollarë.Zëdhënsja Edlira Prendi ka thënë se aukcioni shtyhet për 22 shkurt së pari pastaj ndërkohë do të kumtohet data e re.
Shqipëria pasi që është antarësuar në NATO,flotën e saj ajrore e ka reduktuar në vetëm dhjetra helikopterë transporti dhe lidhjeje.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close