A po e thonë vet Serbet se; Serbet nuk egzistojnë por jan produkt i mbetjeve gjenetike të popujve tjerë?

Mu sikur popujt tjerë edhe Serbet i kan paragjykimet dhe gjykimet e tyre në lidhje me prejardhjen dhe gjenetiken e tyre si dhe lidhjet eventuale me grupacionet tjera etnike nëpër Europë e sidomos me ato fqinje dhe me ato me të cilat kishin të bënin historikisht.

Dhe në fakt këto të tëra jan teza të një njeriu si puna e këtij Pavlovici i cili vetëm sa na jep të kuptojmë konfuzitetin e tij dhe popullit të tij në lidhje me prejardhjen e tyre sepse ata me atë që pretendojn dhe ndoshta edhe si dëshirojnë nuk u del hesapi,sepse nuk është koha injorancës dhe se njerëzit dhe popujt për rreth po bëjnë hapa drejt vërtetësisë gjenetiko historike në këto hapësira.Kështu që ndoshta edhe kjo ka ndikuar në nxjerrjen e një teze të re që në fakt kur e lexon është edhe kundërthënëse.

Istok Pavlović ka nxjerrë një shkrim i cili në mënyrë të detajuar mundohet tu jap spjegim të dhënave që ai i quan “paragjykime” e sidomos njërit se Serbet jan të “zi” për shkak të përzierjes së tyre me Turqit.
Në postimin e tij “harta gjenetike e Europes” e punuar sipas ndarjes në Haplogroup ai detaisht mundohet ta spjegoj atë se paragjykimi se gjenet Serbe jan edhe gjene Turke,nuk ëashtë e vërtetë,dhe se jan shumë të ndryeshëm,gjithnjë sipas tij.

gen

Është interesant se ai,Pavlović në postimin e tij mundohet ti nxjerr gjenetikisht si Ilir e Thrakas dhe të afërt me popujt tjerë nga Ballkani se me të tjerë!
“Miti i njohur “ne jemi të gjithë të zi,këtë e kemi nga sundimi 500 vjeçar nga turqit ” në të vërtetë s’ka asgjë të bëjë me realitetin.Gjenet turke dhe serbe jan shumë të ndryshëm”Shkruan ai.
“Ngjyra e errët e lëkurës sonë në të vërtetë rrjedh nga vendasit e Bllakanit si Ilirët,Thrakasit,Dakët..” me të cilët jan përzier Slovenët të cilët jan vendosur këtu.
“Serbet kan shumë pak gjene Slovene/Sllave,(R-M458 i cili merret si gjen tipik sllav) dhe i cili tek Serbet është i përhapur maximum në vetëm 12%.
Ai shkruan më tej se”ajo çfarë në të vërtetë ka ndodhur se vendësit e “zi” nga Ballkani kan pranuar gjuhen e ardhacakëve,sllavëve të cilët për ta ishin një farë lloji elite.Sllovenët kan dominuar kulturalisht,kurse Thrakët dhe Ilirët gjenetikisht,për shkak se ishin më shumë në numër!Natyra nuk njeh Serb,Kroat,Boshnjak,Shqiptar…Të gjithë popujt Ballkanik janpërafërsisht të njejtë,sikur ta zëmë,Norvegjezët dhe Suedezët.Dallimet tona jan vetëm kulturore!”

“Në të vërtetë,e tërë teza me të cilën ne krahasojmë Serbet me Turqit,Rusët,Bullgarët…është e gabuar.Natyra nuk njeh “Komb”.E tërë paradigma gjenetike është në kundërstim të plotë me paradigmën “Nacion”.Të gjithë njerëzit jan kombinim i grupeve dhe gjeneve të ndryshme.Çdo tentim të vërtetohet se kush është Serb,a Kroat ose Boshnjak përmes gjenetikës,në të vërtetë të sjell në përfundim të asaj se as Serbet as Kroatët e as Boshnjakët nuk egzistojnë-shikuar nga perspektiva ,natyrë.Maqedonët dhe Serbet kan gjenetikë më të ngjashme (96%),pastaj me grekët 66%,Hungarezët 65%….” përfundon Istok Pavlovic!

 

 

 

proinformacion.com/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close