A po mundohen refugjatët ti shmangen udhëtimit nëpër Ballkan,gjatë marshrutes së tyre drejt Bashkimit Europian?!

Sipas edicionit të së dielës së Die Welt gjermane, Welt am Sonntag refugjatët po mundohen që ti shmangen marshrutes së tyre Ballkanike për në Europë,për shkak të kontrollave dhe planifikojnë që të shfrytzojnë atë më të rrezikshme përmes detit Mesdhe.

refugg

Siq thuhet,diku rreth 200.000 mi refugjatë ndodhen përgjatë brigjeve të mesdheut në Libi,dhe shumica e tyre vijnë nga Somalia,Nigeria,Eritrea dhe se po presin kushte më të mira atmosferike për të kaluar përtej detit në rrugën e tyre për në EU.Njëkohësisht,një pjesë e refugjatëve do të mund të niseshin përmes Turqisë,nëpër Detin e Zi ,pastaj përmes territoreve të Gjeorgjisë dhe Rusisë.
Vetëm vitin e kaluar në Bashkimin Europian jan futur 1,5 milion refugjatë,sipas agjencisë kufitare uropiane Frontex.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close