Sipas një studimi të fundit Homeopatia është mashtrim?!

Në një studim të ri është vërtetuar se homeopatia nuk jep kurrfarë rezultati,pasiqë një ekipë doktorësh mjeksor në krye me Paul Glasziou nga universiteti australian Bond,ka studiuar rezultatet e 176 studimeve të ndryshme,të cilat jan bërë me qëllim që ta vërtetojnë se a është në të vërtetë hemopatia mënyrë valide e shërimit.homeopati

E sipas wikipedia Homeopati (i / ˌhoʊmiɒpəθi /) është një sistem i mjekësisë alternative krijuar në 1796 nga Samuel Hahnemann bazuar në doktrinën e tij e cila kinse shëron (Similia similibus curentur), një pretendim i bërë se substanca që shkakton simptomat e një sëmundje në njerëz të shëndetshëm do të kuroj simptoma të ngjashme në njerëz të sëmurë.

Është vërtetuar se kjo është një “udhë pa krye terapeutike”,dhe se nuk vepron asgjë më shumë se placebo pilulat,shkruan The independent.Ata erdhën në përfundim se nuk ka dëshmi se hemopatia ka qenë e suksesëshme tek asnjëra nga 68 sëmundje të cilat jan kuruar gjatë studimit.

“Si udhëheqës i ekipit kam ndjerë lehtësim kur ky udhëtim ka përfunduar.E kam filluar me qëndrimin “unë nuk e di”,por pas 57 recensioneve të cilat kan përfshi edhe 176 studime të ndryshme individuale,përfundimi ishte se nuk ka kurrfare rezultatesh përveq si ato të placebo efektit”,ka thënë profesor Paul Glasziou .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close