Asnjëher mos pini kafe në lukthin e zbrazët

Asnjëher mos pini kafe në lukthin e zbrazët,në asnjë rast as në mëngjes,as gjat ditës kur ju mundona jo se ndjeheni zbrazur që përkohësisht ta ktheni energjinë.

couple coffee

Ekspertët spjegojnë se kur kafeja merret në lukth të zbrazët rritë sasinë e tharrtirës e cila shkakton urthin,dhe probleme me tretjen e cila mund të zgjasë gjatë tërë ditës.Niveli i lartë i thartirës në kohë mund të shpiej në probleme serioze,i thati në stomak,sindromin e zorrëve iritabilë,dhe refluksin.Sidomos kafeja e lirë,pra ajo që kushton më pak është edhe e kualitetit më dobët,dhe përmban më shumë tharrtirë kështuqë mund të ndikoj në shtimin e dëmit.

konsumimi në sasi më të madhe i kafesë gjithashtu rritë ndjenjen e stresit,e ndërsa atë e konsumoni në lukth të zbrazët ai problem akoma ma shumë rritet.Nga ana tjetër nëse merret ushqim,ay mund të ndikojë pozitivisht në qetsimin e organizmit.Që ta zvogloni efektin negativ në sistemin nervor,përkrah kafesë hani edhe diçka.Arsyeja kryesore pse kafeja e shton ndjenjen e stresit është debalanca hormonale për të cilën është fajtor Kofena.Kafeja e mëngjesit në lukth të zbrazët mund të pengojë prodhimin e serotoninës,i cili është neuro transmetues përgjegjës për ndjenjën e lumturisë dhe mirëqenies.Kërkimet kanë treguar se kur ndalojmë së piri kafe në lukth të zbrazët ne na kthehet edhe disponimi më i mirë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close