Tani ne nuk e dijmës se cili ishte kushti dhe pazari i cili i shtyri subjektet politike serbe të marrin pjesë në votimin dhe mundësimin që të zgjedhet kryetari i ri i Kosovës por për atë se kah mund të qoj udha na e ka dhënë një ide kryetari i “Srpska llista” Slavko Simić ,i cili ka thënë se “kjo listë mendon se është mirë që njëra nga pyetjet e brizante e cila ka qenë burim i konfliktit është hequr nga rendi i ditës”

ser

Por ajo çka ai ka thënë e cila na shpie gjurmëve të asaj se nga pretendojnë ata është kjo”deputetët e “Srpska lista” nuk kan dashur ta zgjedhin anën në mosmarrëveshjet që polarizojnë shqiptarët.Por që secila nga partitë shqiptare,e cila dëshiron ta siguroj përkrahjen Serbe,duhet të llogaris me atë se Serbet duan ta kenë njëren nga tri funksionet kryesore në Prishtinë”thuhet në njoftim.

E kjo i bie se ata ose kan marrë gjë nga kjo gjë si prmtim ose pretendojnë që në të ardhmen përmes shantazhit politik të marrin poziten e udhëheqësit nga tri pozitat kyqe politike në Kosovë siq jan posti i kryetarit,kryetarit të kuvendit ose kryeministrinë!

Proinformacion.com