Astronomët e kan krijuar bukur një ide të mirë se ku mund të gjendet planeti i nëntë

Nuk ka zgjatë edhe aq shumë,që nga muaji i kaluar kur astronomët njoftuan se kan evidentuar planetin e nëntë në sistemin tonë diellor,përtej Neptunit.Kjo botë frigjide mendohet se orbiton diellin në çdo 10,000 deri 20,000 vjet,e cil gjë edhe e bënë zbulimin të detyrë të vështirë.

orbit planet-9
Tani,astronomët Francez,duke përdorur të dhënat e mbledhura nga provat e dërguara nga Cassini i cili ishte duke orbituar Saturnin,mendojnë se e kan identifikuar regjionin e mundshëm në hapësirë në të cilin ka mundësi të gjendet planeti i nëntë.Edhe ma mirë se kaq ata e kanë shënuar/rrethuar regjionin ku propabiliteti për ta zbuluar është i ulët.

Cassini është duke dërguar edhe të tjera të dhëna se ku ky planet misterioz mund të jetë duke u strehuar.Idea është se ky planet ka mundësi të jetë bukur i ftohtë dhe për këtë arsye jep shumë pak radioaktivitet i cili do mund të kapej nga teleskopët tokësor,por mendohet se megjithatë ai transmeton radio valë,të cilat edhe mund të detektohen.
Përderisa ne ende,jemi larg me të gjasme nga zbulimi i këtij planeti,nëse egziston fare,natyrisht se astronomët duket se jan duke bërë progres në një vend të jashtzakonshëm.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close