derStandard e Vienës shkruan:Politikanët kosovar gabojnë nëse mendojnë se jan qendra e botës

Pas ngjarjeve të fundit edhe medumet e huaja kan shkruar në lidhje me mundësinë dhe mënyren se si të zgjidhet kriza që ka kapluar skenen politike në Kosovë .

standard
Vienezja “derStandard ” shkruan se Kosova politikisht numron në vend.Përderisa Bashkimi Europian dhe SHBA jan para vendimit të vështirë se a do ti dëgjojnë thirrjet e opozites për zgjedhje të parakohshme parlamentare.Në këtë rast,shkruan derStandard “do të pranohej protesta e dhunëshme të cilën e zbaton opozita”

“bashkësia ndërkombëtare në Kosovë ka shpresuar se kriza do të zgjidhet vetvetiu,por tani e ka të qartë se kjo nuk do mund të zgjasë edhe më,sepse opozita ka gjysmë viti që bojkoton parlamentin duke hedhur lotsjellës.Nëse lejohet që situata të vazhdoj,Kosova,e cila është një projekt i jashtëm politik i BE do bjrë në kaos.Dhe se opozita nuk do bëjë lëshime.”

“Politikanët (Kosovar) të cilët jan mësuar të jen në qendër të vëmendjes ndërkombëtare,harrojnë se Kosova është vetëm një shtet i vogël ballkanik,dhe sigurisht jo qendra e botës me të cilën do të merreshin me prioritet Bashkimi Europian dhe SHBA.Faji se pse ata njerëz e mbivlersojnë rëndësinë është se kohë të gjatë bashkësia ndërkombëtare u ka diktuar.”përfundon derStandard.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close