Arabët në big trouble ekonomik?

Siq njoftohet ,inflacioni në Arabinë Saudite është rritur në janar në nivelin më të lartë në pesë vitet e fundit,pasi kanë bërë shkurtime të pa para ndonjëherë të subvencioneve shtetrore.
Mbretëria saudite edhe çmimin e derivateve e ka ngritur në nivel rekord deri në 80%.

avrab

Indeksi içmimit të konsumit është rritur në janar për 4,3 përqind në nivel vitika njoftuar kompania saudite jadwa investment,duke u thirrur në të dhëna zyrtare,transmeton AFP.
Në dhjetor ,inflacioni është rritur për 2,3 përqind,shtohet në njoftim.
“Rritja e fundit e çmimeve e energjentëve në vend ka shkaktuar rritjen e shpenzimeve në transport,në shërbimet komunale,dhe banim,në muajin janar”thuhet në njoftim.
Shpenzimet në transport,muajin e kaluar jan rritur për 12,6 përqind në nivelin vjetor,e që është më i larti nivel për 21 vjet.
Duke u përpjekur që ti dal në krye deficitit rekord të bugjetit për shkak të përmbysjes së çmimit të naftes ,Riadi zyrtar në dhjetor kishte rritur çmimin e naftës dhe derivateve të saj për 80 përqind dhe hoqi subvencionet për energji elektrike,ujë dhe shërbime të tjera komunale.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close