Letonia dhe fqinjët e saj kërkojnë trupa shtesë nga NATO,për tu mbrojtur nga agresioni eventual Rus

Ministri i punëve të jashtme i Letonisë Edgars Rinkēvičs i ka thënë Washington Post se Shteti i tij dhe shtetet tjera fqinje i kan kërkuar NATO që të dërgojë trupa shtesë për ti mbrpjtur këto shtete nga sulmi eventual që mund të vijë nga Rusia.

American-soldiers

“Ne” thotë ai nëvazhdim “duam të sigurohemi se NATO do ta bëjë një gjë të tillë dhe të kujdeset për sigurinë tonë derisa kjo të jet e nevojshme,gjegjësisht derisa ta kemi një fqinj të tillë”.
Sipas fjalëve të tij Letonisë i duhen edhe ma shumë trupa tokësor nga NATO.Momentalisht në këtë vend ndodhen diku rreth 100 trupatë aleancës,megjithate kryeministri i Letonisë kërkon edhe mjete të rënda ushtarake në kufi me Rusinë.
“arsyeja për këtë është që të mud ta mbrojmë shtetin”thotë Rinkēvičs.pastaj vazhdon duke thënë se”Rreziku nga Rusia vie nga “Gjendja hibride luftarake” me të cilë Moska tenton të ndikoj dhe destabilizoj të tërë rajonin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close