DARDANET SI EDHE GJITHE ILIRET TJERE JANE POPULL I LASHTE NE BALLKAN

11081272_665938663518069_5323379658023777081_n11081272_665938663518069_5323379658023777081_n

Kjo monedhe e viteve 98 deri 117 e eres se re, iu kushtohet trimerive dhe virtuteve te ilireve te Dardanise dhe eshte prere nga Perandori i Perandorise Romake Trajani, Ne faqen e pare monedha ka portretin e perandorit me mbishrimin per te, ndersa ne faqen e dyte eshte mbishkrimi DARDANICI “Dardanet” si dhe portretiin e nje gruaje qe mendohet te jete hyjnesha e bujqesise dhe natyres Dhemetra a ndoshta edhe nje grua tipike Dardane. Kosovaret e sotem jane AUTOKTONE, dhe si edhe gjithe fiset e lashta ilire, ata jane paraardhesit tane dhe themeluesit e Kombit Shqiptar.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close