Televizioni gjerman N TV ka njoftuar se në ditët e ardhme ka mudësi që udha e refugjatëve për në Europë do ndryshoj…nëpër Shqipëri!!

Televizioni gjerman N TV ka njoftuar se në ditët e ardhme ka mudësi që udha e refugjatëve për në Europë do ndryshoj dhe se për shkak të mbylljes së kufijëve ajo do të orientohet nga Shqipëria.

jpeg

Sipas kësaj sheme mendohet se migrntët do të mund që të nisen nga Greqia për në Shqipëri,duke vazhduar përmes Malit të Zi,Bosnies,dhe Kroacisë për në Europen Perendimore.
Siq njoftojnë mediumet në kufirin shtetror maqedonas në vendin Idomeno,është rritur numëri i migrantëve dhe tani numri i tyre është diku rreth 10.000,të cilët presin që nga Greqia të futen në Maqedoni.Pothuajse hyrja e tyre për në Maqedoni është ndërprerë totalisht,tani për shkak të kontrolles së rreptë në hyrje tek Gjevgjelia ka vetëm lëshime selektive.Kufirin mund ta kalojnë vetëm ata të cilët kan dokumentacion komplet.

Në anën tjetër ministri i punëve të jashtme Ditmir Bushati para tri ditësh ka njoftuar se Shqipëria nuk do të vendosë mure në rast se refugjatët fillojnë ta shfrytëzojnë këtë vend si transit për në Perëndim.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close