Gjenerali amerikan Stewart zbulon planin e madh ushtarak Rus

Një gjeneral amerikan ka thënë se operacioni ushtarak i Rusisë në Siri është në të vërtet një manovër që të tërheq vëmendjen e aksioneve ruse në Ukrainë dhe është pjesë e planit të madh e lëshimeve që bashkësia ndërkombëtare do ti bënte në konfliktin e Ukrainës.

Këtë e ka thënë gjenerali Vincent R. Stewart,shefi i shëmrbimit të intelegjences ushtarake amerikane DIA për Defense News.

vincent+stewart

Gjenerali amerikan ka shtuar se Rusia shfrytëzon ushtrime të befasishme ushtarake për me friku Europën dhe me qëllim lëvizë kufirin në mes ushtrimeve ushtarake dhe përgatitjeve për operacione në territoret e vendeve tjera.

“Ushtrimet e befasishme që i bëri jo shumë kohë larg dukeshin shumë reale dhe kërcënuese.Trguan një nivel kompleks që nuk e isha parë këtu e 20 vite ma parë”.Thotë Stewart.
Sipas fjallëve të tij,në të ardhmen,trupat ruse do të numrojnë më pak njerëz ,por do të jen më të përgatitura për të ndërmarrë aksione në periferi të Federates Ruse.
Por ,gjenerali amerikan shton se programi i armatosjes së ushtrisë ruse po komplikohet për shkak të korrupsionit ,rënies së prodhimit industrial dhe sanksioneve të perëndimit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close