Erdogan godet gazeten më të madhe turke “Zaman”

Policia veshur me veshje për trazira kapi selinë e gazetës të qarkullimin më të lartë të Turqisë në një sulm në mesnatë të së shtunës, në mbase goditjen më të madhe për lirinë e shtypit në Turqinë e Presidentit Rexhep Erdogan.

 

Aksioni kundër Zaman-it të sotëm nga Qeveria duket ishte një përgjigje e perceptimit Erdoganit për gazeten, si front për lëvizjen Gylen – një lëvizje sociale e udhëhequr nga dijetari turk dhe predikuesi Fethullah Gylen që është kritik i hapur ndaj qeverisë së Erdoganit.

Sekretari i përgjithshëm i “Reporterët pa Kufij” Christophe Deloire ka lëshuar një deklaratë të ashpër në lidhje me marrjen e kontrollit, duke e quajtur operacionin “ideologjik dhe të paligjshëm.”

“Erdogani është tani duke lëvizur nga autoritarizmi për në despotizëm të përgjithshëm” shkroi Deloire. “Nuk pajtohemi me hedhjen e gazetarëve në burg për ‘mbështetës terrorizëm’ ose që ata të dënohen që të paguajnë gjoba të rënda për” fyerje të “kreu i shtetit,” ai tani është duke shkuar edhe më tej duke marrë kontrollin e gazetës më të madhe opozitare të Turqisë. “

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close