Rusët gjithnjë e ma shumë nostalgjik për epoken e komunizmit kur sundonte Stalini

Të shtunën është shënuar dita e vitit 63 që kur vdiq Joseph Stalin,por ndërkohë që ai kish vdekur dhe shkuar,kjo nuk mund të thuhet edhe për komunizmin nlë Rusi.

Pëlrkeqsimi i situates ekonomike i ka bërë shumë nga rusët të ndjehen,nostalgjik për ditët Sovjetike.Anketat aktuale tregojnë se gjysma e të gjithë Rusëve ende menojnë se ata më mirë jetonin nën sistemin Sovjetik.
Maria Krechatova,kuratore e një exposite të artit nga era staliniane thot:> Interesimi për Stalinin është në rritje.Është e kuptueshme.Ne kemi festuar përvjetorin e 70 të luftes së dytë botërore dhe ne nuk duhet të harrojmë se kush ishte në krye të vendit dhe nën lidershipin e kujt është arritë fitorja.”

stalin

Me afrimin e zgjedhjeve parlamentare, ringjallja e mundur e partisë komuniste ka filluar të shqetësoj Kremlinin.
Dmitri Medvedev,kryeministri Rus e veqoi duke tënë se kërcënimi kryesor zgjedhor për partinë në pushtet ishte mu partia komuniste.
Nga ana tjeter Vladimir Putin i kishte befasuar të gjithë me një sulm të rrallë që i kishte bërë Leninit,ku kishte thënë se ai kishte “mbjellë një bombë atomike” nën Rusi me mënyren se si e kishte shartuar Bashkimin Sovjetik.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close