Kryengritje kundër xhihadistëve dhe desertime në Raka?

Tash ca ditë me radhë flitet për rezistencën e popullatës vendore kundër SH.I (Daesh,ISIS;ISIL) në qytetet ku ata e kanë kontrollin,e sidomos në Raqa,në qytetin sirian të cilin ata e kanë shpallur kryeqytet të kalifatit të tyre,të vetshpallur.

desertim
Nga njoftime të ndryshme thuhet se 200 pjestarë të kësaj organizate kanë dezertuar dhe iu kanë bashkuar qytetarëve të Raqas.Dhe se grupe të rezistencës qytetare i kanë çliruar edhe vendbanimet fqinje Dawar Al-Sawama’, Dawar Al-Dura’yah, Dawar Al-Meshlab, Bab Baghdad, and Dawar Al-Barazi.
http://europe.newsweek.com/isis-video-shows-dozens-fighters-deserting-militant-group-syria-433959?rm=eu

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close