Të reshura të mëdha anëekënd kosovës,dhe vërshime….

Edhe Gjilani sot është ballafaqu me reshje të konsiderueshme shiu,duke filluar nga mesdita me reshje të dobëta që më pastaj të zhvillohen në reshje më të mëdha.Dhe rrugët e qytetit si zakonisht kur ka reshje me intensitet më të shtuar,mbushen me ujë dhe bëhen vështirë të kalueshme.Nuk se ka tani për tani vërshime përveq vendeve të ulta përreth lumit morava.

Gjil

Por në anë të tjera të kosovës lajmrohet për vërshime.Si për shembull në Pejë ku siq transmeton RTK Të reshurat e shiut kanë bërë që shumë rrugë dhe lagje kryesore të Pejës të vërshohen nga uji dhe të bllokohen për një kohë të pacaktuar.Sheshi kryesor i Pejës, lagjja Dardania, Haxhi Zeka dhe lagjja Fidanishte janë pikat më kritike që shiu ka vërshuar.
Kjo ka bërë që kryetari i Pejës Gazmend Muhaxhiri të krijoj shtabin emergjent për gjendje të jashtëzakonshme.

peja
Zëdhënësi i këtij shtabi Engelbert Zefaj, tha për KosovaPress se vërshimet janë krijuar si pasojë e infrastrukturës aktuale e cila nuk ka kapacitete për ta përballuar.
Të reshurat kanë bërë që edhe të gjitha shkollat në këtë qytet të mbyllen për një kohë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close