Ushqejini bebet me ushqime që shkaktojnë alergjinë,si preventivë nga vet ajo

Ka studime të ndryshme mbi ate se si ndikojnë ushqimet tek alergjitë,edhe tek të rriturit edhe tek fëmijët.Por sipas ca studimeve të fundit del se me i ushqye bebet me ushqime që njihen se shkaktojnë alergji,në fakt ka më shumë efekt pozitiv për të ardhmen se sa që do shkaktonte probleme.

Një nga studimet tregon,preventiva e hershme,dmth.ushqyerja e bebeve me ushqime që shkaktojnë alergji,në të vërtetë ka efekt afatgjatë me rezultat pozitiv.
Është zbuluar se kjo mënyrë e mbrojtjes nga alergjitë zgjatë më së paku deri në vitin e pestë,dhe nuk zhduket edhe atëhere kur fëmijët ndalojnë së konsumuari,p.sh. Kikirikë!

kikirik

Studimi tjetër sugjeron që kjo strategji mund të jetë e suksesëshme edhe kur bëhet fjalë për vezët.Është dëshmuar se alergjitë nga kikirikit dhe vezët ,jan më të rralla tek fëmijët të cilët kan filluar ti konsumojnë këto ushqime që nga mosha 3 mujore,se sa te të tjerët që jan ushqyer vtëm me gjirin e nënës.Natyrisht këtu bëhet fjalë për gjëra ushqimore që kanë përbërje të kikirikëve,dhe jan të përshtatshme për fëmijë të vegjël ,sikur buteri nga kikirikët,ose smokat…
Alergjitë nga ushqimet po bëhen gjithnjë e më të zakonshme,dhe potencialisht serioze,e edhe nganjëhere edhe vdekjeprurëse.Alergjitë po bëhen gjithnjë e më të pranishme tek fëmijët,dhe ndikojnë tek tetë përqind tek fëmijët nën moshën tre vjeçare.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close