Islanda vendi ku femërat gëzojnë më së shumti të drejta në botë

>Sipas forumit ekonomik botëror më së miri femërat e kanë në Islandë.Raporti vjetor që ka nxjerrë ky forum tregon se dallimi në mes meshkujve dhe femërave nuk janë të theksuara vetëm në vendet e varfëra.Edhe disa vende nga ato të pasurat nga të cilat ndosta pritet një barazi më e madhe,nuk ja kanë arritë të i barazojnë të drejtat e të dy gjinive.

island

Raporti i dhjetë me radhë ka treguar se si është sipas tyre,gjrndja e të drejtave të gruas në shumicën vendet e botës.Hulumtuesit i kanë analizuar se si janë mundësitë e të njëjtit arsimim dhe kujdesit mjeksor,dhe sipas këtyre kriteriumeve gratë më së miri e kanë,sa i përket barazisë gjinore në veri të Europes.
Dhe kuptohet se ia keni qëlluar!Islanda është në vendin e parë,pastaj Norvegjia dhe Finlnda.E në mesin e dhjetëshes me barzi gjinore të avancuar,do befasoheni por kështu është,e ai vend është Ruanda e cila është plasuar në vendin e gjashtë.
Ka këtu vende që ndoshta keni pritë se mund të jenë lartë në radhitje por nuk janë.Italia është tek në të 41 vend e Spanja s’bashku me Greqinë janë në të 87 -in.Gjermania është relativisht mirë në të 11,Holanda 13,danimarka 14,Franca 15,Mbretëria e Bashkuar në të 18…USA ka vendin e 28,Japonia nuk gjendet as në mesin e 100.
Më së keqi femërat e kanë ,sipas këtij raporti në Jemen i cili gjendet në të fundit vend,e i cili para ka vendet si Pakistani,Mali dhe p.Sh. Emiratet e Bashkuara Arabe në vendin e 119.
Shqipëria është enë vendin e 70.Për Kosoven nuk ka të dhëna.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close