Sot në mëngjes në Zhegër u nda nga jeta mësuesi gërmave të fshehura shqipe;Mulla Rifat Jashari

Sot në mëngjes në Zhegër u nda nga jeta mësuesi gërmave të fshehura shqipe,Dhaskal Thodri i anëve tona ,qindvjeçari dhe plaku i urtë nga Seferët Mulla Rifat Jashari.Ky predikues që fliste e mendonte për popullin dhe vendin e tij vetëm shqip.Ky njeri që gjeneratave u la amanetin më të shtrenjët;Ruane kombin!

Hoxha 100 vjeçar nga Kosova, kur fëmijët vinin në xhami, tinëz ua mësosha alfabetin shqip”

R Jashari

“Unë nuk jam kanë në luftë, nuk kam mujt me e kapë pushkën, por për Kosovën jam mundue të kultivoj paqen, tolerancën dhe respektin ndaj njani-tjetrit dhe kam insistu në shkollimin e fëmijëve, se pa shkollë nuk ka as ardhmëri. Sot popullit tim i uroj bashkim të plotë si vllazëni e jo si kojshi.” – flalët që duhet mbajtur në mend , fjalët që nuk kanë urrejtje fetare , fjalë të thëna në prag të vitit të Ri 2016 .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close