Deputetët e parlamentit Europian kritikojnë ashpër,marrëveshjen e BE me Ankaranë

Guy Verhofstadt udhëheqës i liberalëve në parlamentin europian,dhe ish kryeministër i Belgjikes ka akuzuar BE se kryetarit të turqisë,Erdogan “i ka dhënë çelësat e portës së Europes,me marrëveshjen e arritur me Ankaranë për zgjidhjen e krizës me refugatë.

eu

Ai,u ka thënë parlamentarëve se marrëveshja e arritur është “shumë problematike”.
“Marrëveshja me Turqinë neve do na sjelli probleme.Me këtë marrveshje ,ne në fakt i kemi dhënë Turqisë,pasardhësve të perandorisë Otomane çelësat e portës së Europes.Erdoganit,dhe do guxoja të them sulltanit Erdogan”,përcjell AFP fjalët e Verhofstadt.
Ai ka shtuar se Erdogani tani do vendosë për hyrjen në BE.

Përderisa, Manfred Weber lideri i partisë popullore Europiane,e spektrit të qendres së djathtë,grupës më të madhe në parlamentin Europian,ka thënë se Bashkimi Europian nuk është dashur që Turqisë ti japë “Çekun blanko”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close