Nostalgjia për kohën e mbretit Faruk i ka mbërthyer egjiptasit!

Na ishte njëhere e një kohë kur në Misir/Egjipt sundonte një mbret i cili ishte stërnip i të Madhit Mehmet Ali Pashë,pra, Faruku ishte shqiptar nga babai.Derisa ai u hoq nga frroni më 1952 nga puçi ushtarak i udhëhequr nga grupi i “Oficerëve të Lirë”Gamal Abdel Nasser dhe Muhammad Naguib.

faruku
M.Faruk

Dhe shih pas shumë dekadash dhe ndrrimesh së udhëheqësve të egjiptit,ka ardhur një kohë kur po ngjallet nostalgjia në mesin e popullates së Egjiptit për kohen kur ai sundonte me këtë vend.
Është një faqe Facebook-u e familjes mbretërore e cila ka arrirë një popullaritet të pabesueshëm në mëse 3,5 milion fansash,të cilët kërkojnë strehë nga dëshpërimi shumë vjeçar ,në mitin e “kohëve të arta” para vitit 1952.
Ka edhe nga vet familja mbretërore të cilët këtë gjë e quajnë absurde.Është ky Abbas Hilmi,princ,njeri i cili për nga prejardhja i takon kurora,i cili kërkesën për kthimin e mbretërisë e quan të gabuar,dhe i quan naive.
Kishte Gjëra që në të vërtetë ishin në lulëzim në kohën e mbretërisë dhe të cilat u shkojnë për fjale royalistëve.Ishte porti Port Said i cili lulëzonte në ato kohë,si hyrje në kanalin e Suezit edhe pse në atë kohë Egjipti nuk e kishte edhe një hise të vogël të pakten e as sovranitetin në këtë rrugë ujore nga më të rëndësishmet e kohes,sikur e ka tani.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close