Keni arritur në të 40-tat?Atëhere bëni të pakten këto analiza

Sikur e dimë të gjithë ne,organizmi jonë sa më në moshë që është aq ma shumë është i ekspozuar problemeve shendetësore.Prandaj ekspertët mjekësorë këshillojnë që në çdo vit ti nënshtrohemi një kontrolli sistematik,sidomas që nga mosha kur shkelim në të katërdhjetat.Nëse jo atëhere të pakten këto katër analiza të rëndësishme:

Doc

SHTYPJA E GJAKUT-Shtypja e lartë e gjakut nuk quhet kot “vërasës i qetë”.Nuk ka simptome pr këtë problem shëndetsor,ndërsa ai vërtetë vëret.Nëse nuk keni problem me zemrën ose nuk keni ndonjë histori me probleme kardiovaskulare,shtypjen është me rëndësi që ta kontrolloni rregullisht.

KOLESTEROLI-Një here në vit do duhej ta kontrollonit nivelin e kolesterolit,dhe nëse veqse e keni këtë problem,ose me kilogram të tepërt,atëhere është e udhës që ta kontrolloni më shpesh,më së miri në 3-4 muaj.

NIVELI I SHEQERIT-Nëse jeni të shëndoshë,pankreasi që prodhon insulinë rregullon nivelin e sheqerit në gjak.Ka shumë nga sëmundjet tjera por edhe kilot e tepërta që mund të ndikojnë në punën e pankreasit dhe në prodhimin e insulinës,prandaj mu për këtë vjen deri te rritja e nivelit të sheqerit.E atëhere vjen deri te shfaqja e diabetit.Nivelin e sheqerit do duhej me e kontrollue njëherë në vit.

GJËNDRRA TIROIDE-Një nga dhjetë persona,kryesisht femëra gjatë jetës do pësoj probleme me tiroidet.Simptomet jan të ndryshme,por ndonjëhere jan hormonet T4 dhe T3 normal kështu që sëmundja mund të ju shmanget.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close