Dikush po e organizon rrugën e Refugjatëve për në Europë!?

Exodusi i refugjatëve nga Greqia për në Maqedoni është i organizuar mirë,sipas Athinës zyrtare.Ata thonë >>Ne kemi në duart tona afishe,të cilat tgojnë,se exodusi është një akcion i organizuar”.

idomeni

Këtë e thotë Giorgos Kyritsis përfaqësues i shtabit të krizës së refugjatëve.në Athinë.I cili kohë, më parë kishte marrë pjesë në një mbledhje të jashtzakonshme të qeverisë greke nën drejtimin e kryeministrit Alexis Tsipras.Se kush prapa këtij akcioni qëndron,tani për tani nuk dihet.
Duhet shtuar se ka edhe flyer të tjera,nga të cilat Migrantët i informojnë gabim dhe i shtyejnë që të mos shkojnë në kampe tjera në brendi të vendit.Atyre u thuhet që të mos hypin në autobusë,sepse Qeveria në Athinë,planifikon që ti kthejë prapa në Turqi,thuhet në ato fletushka,thotë Kyritsis më tej.”Ne u bëjmë thirrje Migrantëve dhe Refugjatëve,që ti besojnë zyrtarve grek dhe të akceptojnë që të vendosen në kampe tjera.Gjendja në kampin e refugjatëve në Idomeni është absolutisht e pa shpresë”spjegon përfaqësuesi i shtabit të krizës më tej.
Mediumet greke kanë publikuar kopie nga këto fletushka,të cilat njerëz të panjohur u kanë shpërndarë Migrantëve.Aty është vizatuar rruga se si Migrantët do të mund ta shmangin pengesën me tela gjëmbor dhe përmes rrugëve anësore mund të arrijnë Mqedoninë.Diku rreth 2000 refugjatë ia kanë arritur të futen në Maqedoni të hënen edhe përkunder mbylljes së kufirit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close