Video brillante që demonstron se sa larg ka mundësi të jetë planeti i nëntë

Se diçka e quditshme është në ndodhje e sipër në skajet e largëta të sistemit tonë diellor,më nuk kontestohet.Një grup i planeteve xhuxh të gjithë kanë orbita që duket se bënë terhiqjen e tyre në drejtim të një pike në sistemin diellor për rrugë shumë eliptike.Astronomët Mike Brown dhe Konstantin Batygin kanë një hipotesë se si atje pret planeti i nëntë për tu zbuluar.

Sa larg është atje jasht në hapësirë?Konsidero që neptunit i duhen 165 vite për ta orbituar Diellin.Duke u basuar në kalkulimet se ku planeti i nëntë do të duhej të jetë që të afektoj sistemin diellor,në këtë mënyrë do duhej ta ketë një orbitë prej 50,000 vitesh dhe të egzistoj larg nga brezi Kuiper,në hapësirën ku rezident është edhe Plutoni.
Mark Rober e ka përmbledhur një video ku demonstrohet se sa larg do të mund të ishte.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close