Donald Trump flet edhe për “luftën e tretë me Rusinë”

Kandidati tanimë i njohur për president të SHBA Donald Trump është angazhuar për një pjesmarrje më të vogël të SHBA në NATO .”Ne nuk mundemi këtë ta përballojmë me siguri”thotë 69 vjeçari për «Washington Post».

trump

<<NATO është duke na kushtuar neve një pauri të tërë,dhe po,ne po mbrojmë Europën me Nato,por ne jemi ata që paguajmë shumë para.>>
Në një intervistë për CNN ai qartëson,se SHBA,sipas mendimit të tij nuk duhet ta braktisin aleancën,por të investojnë më pak para në të.
SHBA ka vënë 72 përqind të të gjithë bugjetit të Nato në dispozicion,ndërkohë që pjestarë të lartëçdohere kanë kërkuar nga anëtaret tjera që ta rrisin kontributin e tyre financiar në Nato.

Ai,posaqërisht ka potencuar rolin e SHBA në konfliktin e Ukrainës,dhe ka vënë pikëpyetjen në të.<<Ukraina është një vend,që neve shumë më pak na përket se sa një vendi tjetër anëtari të Natos>>Thotë ai.<<Ata nuk po bëjnë asgjë.Dhe unë them:<<Përse nuk kujdeset Gjermania me Naton për Ukrainën?Pse vendet tjera nuk bëjnë asgjë,të të cilave ukraina u gjendet në fqinjësi?Përse ne jemi ata që gjithmonë,udhëheqin,ndoshta edhe luften e tretë me Rusinë.>>

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close