40 vite për kriminelin Karadžić!!

Tribunali i Hagës i ka shqiptuar 40 vjet dënim Radovan Karadžić për krimet e kryera në Bosinie dhe Hercegovinë.Përgjegjës për gjenocid në Srebrenicë dhe rrethimine Sarajevës.

karaxh
Siq ka thënë gjykata,ai Karadžić është fajtor dhe bartë përgjegjësi individuale për krim kundër njerzimit,vrasje dhe thyerje të ligjeve të luftës në shtatë komuna.
Gjithashtu paneli gjykues mendon se Karadžić mbanë përgjegjësi për angazhim të përbashkët kriminal gjatë rrethimit të Sarajevës,për kidnapimin e anëtarëve të forcave të UN si dhe për gjenocid në Srebrenicë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close