Astronomi Mike Brown është i sigurtë se është zbuluar planeti i nëntë

Shkencëtarët në janar të këtj viti,duke studiuar orbitat kanë zbuluar një trup qiellor i cili do mund të ishte planeti i nëntë.
Shkencëtari amerikan Mike Brown thot se është gati i sigurtë se bëhet fjalë për planetin e nëntë.

brown

“Përshëndetje simpatizuesëve të planetit të nëntë.Është gjetur objekti ekscentrik nga brezi i kujperit dhe atë mu në vendin ku do të duhej të ishte planeta e nëntë” ka shkruar Brown në profilin e tij në Twetter.
Ai edhe më heret kishte thënë se ka dëshmi të mjaftueshme për egzistencën e planetit të nëntë edhe atë në bazë të “lëvizjes së objekteve më të vogla hapsinore jasht sistemit Diellor të cilët ndikojnë në gravitetin e planetit të ri të nëntit”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close