Njëbrirëshi (kali mitik) ishte real!

Sipas një studimi të publikuar American Journal of Applied Sciences,Kali njëbrirësh Siberian-Elasmotherium sibiricum,ka ecur mbi tokë diku rreth 29,000 vite më parë.
Shkencëtarët më parë kishin menduar se kjo kreaturë me emër mitik kishte ngordhur diku rreth 350.000 vite më parë,por zbulimi i fosileve të një kafke tash së voni na jep të kuptojmë se ai kish jetuar këtej pari më vonë se sa koha e menduar më parë.

rhino-unicorn

Kafka është gjetur në regjionin pavlodar Të kazakhstanit,dhe shkencëtarët shpresojnë se kjo do të ndihmojë të hedhë dritë në atë se si disa nga pjestarët e species ia kanë arritur aq gjatë sa ata kanë jetuar.Para se ju të njeheni të eksistuar,megjithatë këtu qëndron e vërteta:Njëbrirëshi Siberian në të vërtetë ëashtë dukur më shumë si një rhinoceront se sa një kalë.
Siç shpjegon Sciencealert, “Kjo është më afër viganit të leshtë mamuthit-se sa një kali”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close