Sateliti japonez që u zhduk javën e kaluar,është shfaqur përsëri në mënyrë misterioze dhe ka dërguar prap sinjale!

Një satelit japonez gjuetar vrimash të zeza që u zhduk javën e kaluar ka dalë në sipërfaqe në mënyrë misterioze përsëri dhe bëri kontakt me kontrollin tokësor.

sat japan

Agjencia japoneze e hapësirës JAXA ka humbur kontakt me sondën hapësinore ​​Hitomi të shtunën, kur sateliti ishte gati për të filluar operacionet.

Për tu kuptuar më vonë ses ateliti është shkatërruar dhe ndarë në pesë copa të veçanta.

Sateliti më vonë arriti të dërgojë dy komunikime të shkurtra deri te kontrolli i misionit edhe pse këto nuk kanë ndihmuar ekipën në terren për të kuptuar misterin e asaj se çfarë i ndodhi.

“JAXA nuk ka qenë në gjendje të kuptoj gjendjen e “shëndetit” të saj, pasi që korniza kohore për marrjen e sinjaleve ishin shumë të shkurtër”, tha JAXA në një deklaratë.

Qendra e Operacioneve Hapësinore ​​amerikane , e cila dalloi pjesë të thyera nga sateliti ka thënë se nuk ka prova se u godit nga mbeturinat në hapësirë.

Kjo sugjeron se fati i Hitomi ka më shumë gjasa që të jetë rezultat i një mosfunksionim teknik të vetë hetimit.

JAXA ende nuk është në gjendje për të thënë nëse sateliti i tyre mund të shpëtohet.

Një video e bërë nga astronomi Paul Maley në Arizona shfaqë rrotullime të pa kontroll të satelitit , e cila mund të shpjegojë pse ka humbur kontaktin me kontrollin e parë.

Hitomi përmban instrumentet satelitore e ofruara nga NASA, ESA dhe Agjencisë Hapësinore Kanadeze me gjithë projektin që raportohet të ket kushtuar $ 270million (£ 188million).

Ky satelit është lancuar për të mbledhur informacione mbi vrimat e zezë supermasive.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close