Šešeljit sot do ti shpallet aktgjykimi nga Tribunali i Hagës për nxitje dhe përkrahje të krimeve të luftes në BH dhe Kroaci

Tribunali i Hagës,sot katër vite pas përfundimit të gjykimit,do të shpallë aktgjykimin e shkallës së parë kundër liderit çetnik të SRS dhe simbolit të urrejtjes Vojislav Šešelj me rastin e aktakuzës se ka nxitur ka përkrahur krimet ushtarake në Kroaci dhe Bosnjë Hercegovinë gjatë gjatë konfliktit të armatosur.

sese

Prokuroria në fjalën e saj përfundimtare ka propozuar gjyqit që Šešelj të gjykohet me burg në kohëzgjatje prej 28 vitesh,përderisa i akuzuari ka kërkuar aktgjykim lirues.Ky i akuzuar në Hag ka qëndruar 12 vjet ,që nga shkurti i vitit 2003 kur ishte dorzuar dhe kishte shkuar në Hagë ,deri në nëntor të 2014 kur është liruar që të mbrohej në liri për shkaqe shëndetsore.Tribunali i Hagës kishte kërkuar nga Serbia që sërish ta burgosë Šešeljin por këtë nuk e kish bërë shteti serb!Šešelji vet nuk do të jetë i pranishëm kur atij do ti shpallet aktgjykimi,ndërsa siq ka paralajmruar nuk do ta përcjell as përmes videolinkut sepse sipas tij “është në fushatë parazgjedhore dhe se ka punë më të menqura”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close