Teleskopi Hubble na e sjell pamjen e qendrës së galaksisë sonë

NASA Hubble Space Telescope kohët e fundit kapur një foto të qendrës të galaktikës sonë mbushur me yje.

Foto tregon më shumë se gjysmë milion yje të grumbulluar në qendër të Rrugës së Qumështit, tha NASA në një deklaratë të enjten.

Turma e yjeve formojnë grumbull bërthamor yjesh në Rrugën e Qumështit, i cili është grup më i dendur në galaktikën tonë, sipas NASA-s.

hubbleimage

“(Kjo është) e mbushur kështu me yje, ajo është e barabartë me të paturit e një milion diejsh mbushur midis nesh dhe fqinjit tonë të afërt yjor, Alpha Centauri,” tha NASA.

Ky grumbull yjesh është e vështirë me e pa me sy të lirë, kështu që astronomët kanë përdorur vizion infra të kuq për të dëpërtuar nëpërmjet pluhurit dhe objekteve të tjera , e cila është 27,000 vite dritë-larg.

Astronomët vlerësojnë se ky grumbull është e mundshme se është i përbërë nga rreth 10 milionë yjesh të tjera, të cilat janë tepër të dobët për tu kapur në imazh.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close