AAK: Vendimi i sotëm i Gjykatës Kushtetuese nuk është i drejtë

PRISHTINË, 4 Prill/ATSH/.- Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës e cilësoi jo të drejtë vendimin e sotëm të Gjykatës Kushtetuese, që deklaron të papranueshme kërkesën e opozitës për anulimin e procesit të zgjedhjes së Hashim Thaçit, President i Kosovës.

për aak

Në njoftim për shtyp të AAK-së thuhet se “ne e kemi kundërshtuar votimin e Hashim Thaçit president, me veprime të njohura që në ditën e votimit të tij, janë shoqëruar edhe me kundërshtim mjaft të ashpër në Kuvend, por edhe me protesta në rrugë”.

“Ne konsiderojmë se Hashim Thaçi nuk e përmbush kriterin kryesor për president i vendit, që është të qenit faktor i unitetit. Po ashtu konsiderojmë se edhe votimi i tij, është bërë edhe në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe besojmë se vendimi i sotëm i Gjykatës Kushtetuese nuk është i drejtë. Për sa i përket një veprimi të përbashkët opozitar në ditën e betimit të Presidentit, deri tani nuk pasur një diskutim apo vendim për këtë çështje”, thekson AAK.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close