Ja këta janë njerëzit që nuk sëmurën asnjëherë nga kanceri

Në një studim të shkruar në „Cancer Causes and Control“,thuhet se është zbuluar se në mesin e Amishve pothuajse nuk ka asnjë rast të paraqitjes së kancerit dhe se ata janë njerëzit më të shëndoshë në Amerikë.

amiss

Hulumtuesit e universitetit Ohio e kanë bërë një studim për Amishët në mënyrë që ta përcaktonin se si ndikon mungesa e medicinës konvencionale në rritjen e mundësisë për tu sëmurë nga kanceri.Por ajo çfarë zbuluan ata ishte shokuese.
Është zbuluar se Amishët kanë shumë më pak shanse që të sëmuren nga kanceri në krahasim me pjesën tjetër të popullsisë,dhe kjo i ka shtyrë hulumtuesit që të merren më nga afër me këtë dhe ta zbulojnë se përse ndodhë kjo.
Shumë nga Amishët nuk pinë cigare,nuk konsumojnë alkool,gjë që i ka shtyrë hulumtuesit të konstatojnë se një mënyrë e tillë e jetës luan rol të rëndësishëm në zvogëlimin e rasteve me kancer.Nga faktorë të tjerë është edhe sasia e punës fizike.Shumë Amishë merren me bujqësi,punë ndërtimore dhe të tjera aktivitete të cilat kërkojnë aktivitet të madh fizik i cili i bënë ata të jen të shëndetshëm.
Përderisa pjesa tjetër amerikane rri ulur para ekraneve gjithë ditën,Amishët punojnë për të rritur prodhimet e tyre,të ndërtojnë diçka,të bëjnë mobile dhe të prodhojnë të mira materiale.Hulumtuesit besojnë se mu kjo ndikon në shëndetin e tyre shumë të mirë.
Edhe një gjë është shumë e rëndësishme,e ajo është se këta njerëz vetë e bëjnë/rrisin ushqimin e tyre.Ata përdorin metoda organike përmes së cilës fitonë perime dhe pemë të shëndetshme,pastaj tamël dhe mish dhe ushqim të papërpunuar të cilin shumica e Amerëve asnjëherë as e kanë provuar ndonjëhere.
Edhe pse shumë e përqeshin mënyren e tyre të jetesës,përkushtimi i Amishëve për jetesë të thjeshtë përkrah ushqimit lokal të pastër,e i cili atyre u sjell shëndet të mirë përbën një mënyrë të jetesës për të cilin pjesa tjetër Amerikane mundet vetëm të ëndrroj.Dhe kur krahasohet me jetën nëpër zyre dhe atë që konsumon ushqim të modifikuar gjenetik dhe ilaqe sintetike ,është e qartë se pse mënyra e tyre e jetesës është për tu lakmuar.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close